Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Obserwuj wątek

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Edyta2002
  • Edyta2002

• Przepisy: 196
  • Artykuły: 2
Tak czytam te wypowiedzi i zastanawiam się dlaczego niektóre są takie zlośliwe. A w regulaminie nic nie ma ile przepisów można napisać jednego dnia, jak ktoś napisze więcej to zaraz trzeba go zablokować? Ten ktoś ma czas to pisze inni szukają plagiatów - każdego wciąga coś innego.... Pozdrawiam....

edytaha
  • edytaha

• Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Chyba z nadmiaru pracy umknęło:

lipka02
https://gotujmy.pl/rosol-z-drozdzowymi-pierozkami,przepisy,122102.html
http://okonamiasto.pl/index.php/2011/04/rosol-z-pierozkami-drozdzowymi/

lipka02
https://gotujmy.pl/omlet-z-groszkiem-i-paryka,przepisy,122121.html
http://manger.pl/przekaski/omlet-z-groszkiem-i-papryka

ewelina.mn
  • ewelina.mn

• Przepisy: 663
  • Artykuły: 406
Babciugramolko - ja tak właśnie robię, opisuje swoje kulinarne pomysły, a jednak w internecie znalazł się przepis o tym samym tytule i napisano że mój był plagiatem, chociaż nie był....w moim przepisie nie było keczupu, nie wspominając już o tym że opis potrawy był zupełnie inny. Żałuję że nie zapisałam nigdzie mojego przepisu na mielone, tylko tu w gotujmy.pl a teraz gdy został usunięty przecież nie odtworzę go słowo po słowie. Ale ta sytuacja nauczyła mnie jednej rzeczy - teraz każdy przepis który wstawiam, zapisuję sobie w wordzie, i nie dam sobie więcej razy wmawiać plagiatów! Pozdrawiam wszystkich!

Babciagramolka
Dominiko tak gwoli wyjaśnienia bo chyba nadal nie rozumiesz o co chodzi z Prawem Autorskim i Regulaminem ( jak wiele innych osób kopiujących ) .
Napisałaś kilka postów wyżej ,,....przepraszam, poczytałam wcześniejsze posty i już rozumiem. W sumie pisząc przepis nie sprawdzam najpierw w internecie czy już takie są, nie miałam pojęcia że się powtarzają, ale rozumiem taki jest regulamin....."

Nie ma takiej opcji by w internecie był wcześniej taki sam przepis jak twój bo przecież dopiero go napiszesz więc nie ma co sprawdzać . Jest tam 1000 przepisów na pomidorówkę - ale Ty robisz swoją i spisujesz przepis tak jak Ty to gotujesz . Nie opiszesz tego identycznie jak ja bo nie siedziesz w mojej głowie - każdy ma swój styl pisania . Nie chodzi o to jaką potrawę opisujesz tylko jak to robisz i czy jest to realny konkretny przepis .
Tak więc nie szukaj w internecie tylko gotuj i opisuj to co ugotowałaś - to jest bardzo proste .

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa
  • zewa

• Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
dominika1987 napisał(a):

Przecież sprostowałam. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu- radzę zapamiętać

Sprostowałaś i co ? Gdybyś nie została złapana na plagiatach to dalej dodawałabyś je. I oszczędź sobie te komentarze, bo przez takich jak ty moderatorzy i admini mają o wiele więcej pracy. Pożyjemy, zobaczymy czy zrozumiałaś regulamin. To tyle z mojej strony.

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

dominika1987 napisał(a):

Dominika, na Twoim miejscu zanim nastepnym razem dasz taka rade,zastanowilabym sie czy zwalczanie nieuczciwych uzytkownikow tego portalu nazywac nadgorliwoscia z przywolaniem faszyzmu. Ten watek, jak sama nazwa wskazuje powstal po to aby legalnie zglaszac lamanie regulaminu i nigdy jeszcze nie slyszalam aby sie to komukolwiek skojarzylo z nadgorliwoscia i faszyzmem.Powiem wiecej, ta jak nazwalas nadgorliwosc popiera bardzo duzo uzytkownikow tej strony

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

dominika1987

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa
  • zewa

• Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
dominika1987 napisał(a):

przepraszam, poczytałam wcześniejsze posty i już rozumiem. W sumie pisząc przepis nie sprawdzam najpierw w internecie czy już takie są, nie miałam pojęcia że się powtarzają, ale rozumiem taki jest regulamin. Chciałabym się tylko dowiedzieć czy jest możliwość odblokowania mojego konta czy na czym jak to dalej będzie?

To mają być Twoje przepisy a nie takie z neta. A regulamin jest po to aby go przeczytać przed przystąpieniem do czegokolwiek.

dominika1987
przepraszam, poczytałam wcześniejsze posty i już rozumiem. W sumie pisząc przepis nie sprawdzam najpierw w internecie czy już takie są, nie miałam pojęcia że się powtarzają, ale rozumiem taki jest regulamin. Chciałabym się tylko dowiedzieć czy jest możliwość odblokowania mojego konta czy na czym jak to dalej będzie?

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

dominika1987
a mogę się dowiedzieć dlaczego powinnam zostać zablokowana. Czytałam regulamin serwisu i wielu rzeczy nie rozumiem. Siedzę w domu, mam czas to piszę. Często na tej stronie spotykam się z tym: "dziękujemy i prosimy o więcej" więc na czym rzecz polega?

Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu