Buniu...tylko że ja nie mam dostępu do tekstu który zablokowaliście, więc....wybacz. Twoje argumenty nie przemawiają do mnie. I tak od dziś wszystko zapisuję w wordze. Bo w głowie mi się nie mieści że napisałam ponad 300 przepisów i co, i nagle ten jeden nie wiedzieć czemu sobie skopiowałam od tak? Czy nie jest to irracjonalne? Pozdrawiam i szanuję za pracę którą tu robisz tępiąc plagiaty. Ze mną się nie napracujesz więcej
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Co do punktów przy zerowym koncie przepisów to może być tak że ktoś dostał punkty na wejściu za zapisanie się na Newsletter , zaproszenie aktywnego uczestnika . Poczytajcie za co są punkty .
ewelina.mn - proszę Cię nie pogrążaj się . Każdy zablokowany przepis jest nadal zapisany w panelu administracyjnym i w każdej chwili można go sprawdzić .W Twoim przepisie był ketchup .Tu masz tekst swojego przepisu a pod spodem tekst z innej strony . Poprzestawianie kolejności składników czy zdań w opisie nie zmienia faktu , że jest to plagiat . Przykro mi ale to był plagiat !
,....,Pikantne kotlety mielone
Kotlety mielone inaczej niż na co dzień
Składniki :500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) ,1 duża cebula,10 pieczarek,bułka tarta,pół szklanki mleka,1 jajo,1 białko,1 łyżka koncentratu pomidorowego,2 łyżki keczupu pikantnego,majeranek,starty ser żółty,olej,sól, pieprz
.Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki i smażymy, aż większość wody odparuje. 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, keczup, mięso i przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Podajemy z ziemniakami i surówką...."
Na stronie
http://www.bardzo-smaczne.pl/przysmak_z_czerstwego_chleba/
Jest ten sam tekst tylko zapisany poprzestawiany - zresztą ten sam przepis jest skopiowany na wielu innych stronach
Składniki 10 pieczarek 2 łyżki keczupu pikantnego pół szklanki mleka olej 1 białko pieprz 500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) majeranek 1 duża cebula sól 1 jajo bułka tarta starty ser żółty 1 łyżka koncentratu pomidorowego większość wody odparuje, smażymy, cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki. Jajko, 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, mięso, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, przyprawy, keczup, koncentrat pomidorowy, białko. Surówką, podajemy z ziemniakami. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Formujemy kotlety, całość wyrabiamy na gładką masę, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki, dzielimy na 6 równych części
A tu jest identyczny tekst http://kuchennymidrzwiami.blox.pl/2006/11/Pikantne-kotlety-mielone.html
zmieniono 1 raz (ostatnio 15 lis 2011 12:18 przez Babciagramolka)
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Przecież sprostowałam. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu- radzę zapamiętać
Sprostowałaś i co ? Gdybyś nie została złapana na plagiatach to dalej dodawałabyś je. I oszczędź sobie te komentarze, bo przez takich jak ty moderatorzy i admini mają o wiele więcej pracy. Pożyjemy, zobaczymy czy zrozumiałaś regulamin. To tyle z mojej strony.
Piszą moją cenną rade nie miałam na myśli ludzi którzy sprawdzają razem z adminami i wykrywają plagiaty (w końcu każdy robi to co lubi) ale o odpowiedź cytowaną powyżej. Napisałam że już rozumiem o co chodzi i ta odpowiedź była zbędna. Pozdrawiam
I jeszcze zapomniałam dodać.
Trudno nie być złośliwym, jeśli na swoje punkty zarabia się naprawdę uczciwie. Ja osobiście dostaję z tego powodu piany.
Pozdrawiam.
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Tak czytam te wypowiedzi i zastanawiam się dlaczego niektóre są takie zlośliwe. A w regulaminie nic nie ma ile przepisów można napisać jednego dnia, jak ktoś napisze więcej to zaraz trzeba go zablokować? Ten ktoś ma czas to pisze inni szukają plagiatów - każdego wciąga coś innego.... Pozdrawiam....
Droga Edyto.
Chyba nie czytasz tych wypowiedzi wystarczająco dokładnie. Nie blokuje się kogoś za wstawianie dużej ilości przepisów, ale za wstawianie w niezmienionej formie przepisów cudzego autorstwa, które już krążą w internecie. To się nazywa plagiat. W sumie chodzi o to, że jeśli ktoś wstawia kilkanaście przepisów dziennie, nie zadając sobie trudu aby było to danie wykonane przez niego, sprawdzone, a jeszcze najlepiej obfotografowane, to osobie postępującej w ten sposób totalnie wisi, czy ten przepis ktoś wypatrzy (bez zdjęcia nie pojawia się na stronie głównej) i czy z niego skorzysta. Chodzi tylko o zebranie jak największej ilości punktów jak najmniejszym nakładem pracy. Ciekawe, czy gdyby zlikwidowano punkty i nagrody, co poniektórzy też byliby tacy "płodni"...?
Tak czytam te wypowiedzi i zastanawiam się dlaczego niektóre są takie zlośliwe. A w regulaminie nic nie ma ile przepisów można napisać jednego dnia, jak ktoś napisze więcej to zaraz trzeba go zablokować? Ten ktoś ma czas to pisze inni szukają plagiatów - każdego wciąga coś innego.... Pozdrawiam....
Można dodać nawet i 100 przepisów dziennie, ale mają to być przepisy danego użytkownika, a nie skopiowane z internetu. A blokuje się takiego użytkownika nie dlatego, ze dużo ich dodaje, a dlatego że kradnie cudze przepisy i podaje za swoje.
Jeszcze jedno jak to jest z punktami : ktoś nowy jest jeden dzień 0 przepisów, 0 postów, 0 znajomych a punktów na koncie 70 albo 100. Proszę o wytlumaczenie bo tego nie rozumiem....
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
ewelina.mn
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Już
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
,....,Pikantne kotlety mielone
Kotlety mielone inaczej niż na co dzień
Składniki :500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) ,1 duża cebula,10 pieczarek,bułka tarta,pół szklanki mleka,1 jajo,1 białko,1 łyżka koncentratu pomidorowego,2 łyżki keczupu pikantnego,majeranek,starty ser żółty,olej,sól, pieprz
.Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki i smażymy, aż większość wody odparuje. 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, keczup, mięso i przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Podajemy z ziemniakami i surówką...."
Na stronie
http://www.bardzo-smaczne.pl/przysmak_z_czerstwego_chleba/
Jest ten sam tekst tylko zapisany poprzestawiany - zresztą ten sam przepis jest skopiowany na wielu innych stronach
Składniki 10 pieczarek 2 łyżki keczupu pikantnego pół szklanki mleka olej 1 białko pieprz 500 g mięsa mielonego drobiowego (najlepiej z indyka) majeranek 1 duża cebula sól 1 jajo bułka tarta starty ser żółty 1 łyżka koncentratu pomidorowego większość wody odparuje, smażymy, cebulkę szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane pieczarki. Jajko, 1 dużą łyżkę bułki tartej zalewamy ciepłym mlekiem, mięso, a gdy napęcznieje dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, przyprawy, keczup, koncentrat pomidorowy, białko. Surówką, podajemy z ziemniakami. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu uważając by nie przypaliły się (często przewracamy). Formujemy kotlety, całość wyrabiamy na gładką masę, panierujemy w tartej bułce wymieszanej z tartym żółtym serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki, dzielimy na 6 równych części
A tu jest identyczny tekst http://kuchennymidrzwiami.blox.pl/2006/11/Pikantne-kotlety-mielone.html
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
dominika1987
Piszą moją cenną rade nie miałam na myśli ludzi którzy sprawdzają razem z adminami i wykrywają plagiaty (w końcu każdy robi to co lubi) ale o odpowiedź cytowaną powyżej. Napisałam że już rozumiem o co chodzi i ta odpowiedź była zbędna. Pozdrawiam
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
edytaha
Trudno nie być złośliwym, jeśli na swoje punkty zarabia się naprawdę uczciwie. Ja osobiście dostaję z tego powodu piany.
Pozdrawiam.
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
edytaha
Droga Edyto.
Chyba nie czytasz tych wypowiedzi wystarczająco dokładnie. Nie blokuje się kogoś za wstawianie dużej ilości przepisów, ale za wstawianie w niezmienionej formie przepisów cudzego autorstwa, które już krążą w internecie. To się nazywa plagiat. W sumie chodzi o to, że jeśli ktoś wstawia kilkanaście przepisów dziennie, nie zadając sobie trudu aby było to danie wykonane przez niego, sprawdzone, a jeszcze najlepiej obfotografowane, to osobie postępującej w ten sposób totalnie wisi, czy ten przepis ktoś wypatrzy (bez zdjęcia nie pojawia się na stronie głównej) i czy z niego skorzysta. Chodzi tylko o zebranie jak największej ilości punktów jak najmniejszym nakładem pracy. Ciekawe, czy gdyby zlikwidowano punkty i nagrody, co poniektórzy też byliby tacy "płodni"...?
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Edyta2002
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
zewa
Można dodać nawet i 100 przepisów dziennie, ale mają to być przepisy danego użytkownika, a nie skopiowane z internetu. A blokuje się takiego użytkownika nie dlatego, ze dużo ich dodaje, a dlatego że kradnie cudze przepisy i podaje za swoje.
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Edyta2002