Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Obserwuj wątek

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Może robiłyśmy to jednocześnie

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

• Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
cherry napisał(a):

ewasng napisał(a):

Jak usunąć zdublowany przepis bo sie w sumie 3 razy dodał ?
Kto pomoże?

Widziałam w panelu i juz usunęłam 2 duble, moderator musiał przeoczyć.

Dziwne, bo ja też usunęłam 2 duble! Nie przeoczyłam, wrzuciłam do kosza!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
ewasng napisał(a):

Kto pomoże?

Widziałam w panelu i juz usunęłam 2 duble, moderator musiał przeoczyć.

ewasng
  • ewasng

• Przepisy: 267
  • Artykuły: 0
Kto pomoże?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
zgadza się, ale nie wiadomo niestety skąd a Kwiatuszek uparcie twierdzi, że zdjęcia robi komórką

bernika
  • bernika

• Przepisy: 817
skan z gazety: widać fakture papieru
https://gotujmy.pl/pieczen-rzymska,przepisy,83358.html
https://gotujmy.pl/pilaw-z-kurczakiem,przepisy,83357.html
https://gotujmy.pl/szyszki-,przepisy,82976g1.html

bajtek
  • bajtek

• Przepisy: 52
Zgadzam się z Bunią i Misią ....... kilka osób wykona ten sam przepis, a jednak i smak i wygląd będzie się zawsze różnił....... :O)

misia14
  • misia14

• Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
Buniu, zgadzam się z Tobą....przeanalizowałam te 2 przepisy i mimo wszystko są różne...po prostu są to 2 różne przepisy na to samo ciasto...

Babciagramolka
Dziewczyny- sprawa jes prosta - to że na zdjęciu ciasto wyglada podobnie nie oznacza plągiatu .Plagiatem jest dosłowne przepisanie cudzego tekstu lub skopiowanie zdjęcia Bo ochronie podlega nie pomysł na potrawę a sposób spisania tego i zdjęcie . Tak jak użycie identycznych składników też nie jest plagiatem bo przy innej procedurze robienia można uzyskac zupełnie inny efekt .W gotowaniu obowiązuja pewne zasady i każdy kto gotuje trzyma się ich ( ile mąki na ile nalesników i ile wody do tego , ile włoszczyzny na ile wody na litr rosołu itp ) i nie można uznać że jeśli ktos użyje takich samych składników jak my i w podobnych proporcjach to znaczy że popełnił plagiat . Ciasto Rafaello jest bardzo popularnym ciastem i podejrzewam ze wszędzie bedzie wygladac podobnie bo w końcu wiórki kokosowe na biszkopcie pokrytym masą śmietanową wygladają identycznie .Różnić je będzie smak i dekoracja . Jeden da do biszkoptu aromat cytrynowy - drugi wanilię , trzeci amaretto a czwarty malibu . Krem zrobią z kremówki z wanilią i kokosem , mleczka kokosowego ze śmietanfixem , śmietany z wiórkami kokosowymi i śnieżkami , albo jeszcze z adwokatem lub malibu .Nie za bardzo znam się na pieczeniu ale smak będzie moim zdaniem różny nawet przy dodaniu adwokata do masy .
Modyfikowanie jest dozwolone a nawet chyba wskazane bo tylko tak możemy wspólnie odkryć najlepszą wersje potrawy bo to że coś się gotuje tak od lat nie zawsze znaczy ,że jest to najsmaczniejsza wersja - przypadek może zadecydowac o odkryciu czegoś lepszego.

zmieniono 1 raz (ostatnio 16 lut 2011 17:03 przez Babciagramolka)

alien1985
  • alien1985

• Przepisy: 534
Przykro mi bardzo, ale ten przepis mam od mojej mamy, która na pewno nie ściągnęła go z internetu, ponieważ zwyczajnie nie umiałaby tego zrobić. Twój przepis zobaczyłam dopiero teraz. Zresztą... efekt końcowy może jest podobny, ale w Twoim przepisie nie ma adwokata jak również śmietan fixów (ewentualnie żelatyny).
Następnym razem proszę zastanów się dobrze zanim się do kogoś przyczepisz.
Pozdrawiam.

Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu