Z tego co się orientuję jego prozdrowotne właściwości wynikają z dużej zawartości antyoksydantów i aktywnego składnika, jakim jest S-allilocysteina. Szczerze mówiąc jeszcze nie miałem z nim do czynienia, chociaż bardzo chętnie wykorzystałbym go w przygotowaniu jakiejś azjatyckiej potrawy. Wiecie może czy jest on dostępny w sklepach?
Najczęściej zmawiam go poprzez stronę https://czarny-czosnek.pl/. Jakoś nigdy nie zdarzyło się, żebym dostała od nich jakiś wybrakowany lub zepsuty produkt. Widać, że znają się na rzeczy, a przeprowadzanie procesu fermentacji na białym czosnku to ich specjalność. Ponadto moje koleżanki często kupują od nich suplement diety stworzony na bazie czarnego czosnku, żeby przyśpieszyć spalanie tkanki tłuszczowej. Według mnie to jeden z bardziej innowacyjnych produktów na rynku.
Z tego co się orientuję jego prozdrowotne właściwości wynikają z dużej zawartości antyoksydantów i aktywnego składnika, jakim jest S-allilocysteina. Szczerze mówiąc jeszcze nie miałem z nim do czynienia, chociaż bardzo chętnie wykorzystałbym go w przygotowaniu jakiejś azjatyckiej potrawy. Wiecie może czy jest on dostępny w sklepach?
Hey! Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat czarnego czosnku. Może ktoś z Was o nim słyszał i mógłby podzielić się swoją wiedzą? Do jakich potraw warto go użyć i czy rzeczywiście jest aż tak bardzo zdrowy? Z góry dzięki za wszystkie informacje!
Ostatnio miałam przyjemność próbować potrawy, w której znajdował się czarny czosnek. Jak dla mnie to naprawdę świetny zamiennik białego. Nie ma aż tak ostrego smaku, a aromat jest nieziemski. Z tego co zdążyłam się zorientować to posiada znacznie więcej prozdrowotnych właściwości, niż ten tradycyjny. Spokojnie można zaliczyć go do żywności funkcjonalnej.
Hey! Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat czarnego czosnku. Może ktoś z Was o nim słyszał i mógłby podzielić się swoją wiedzą? Do jakich potraw warto go użyć i czy rzeczywiście jest aż tak bardzo zdrowy? Z góry dzięki za wszystkie informacje!
Ostatnio jadłam fajnie podaną przekąskę w restauracji Rozdroże w Warszawie - roladki z cukinii faszerowane fetą i szpinakiem. Mają tam różne inne, fajne dania, ciekawy dobór składników. Bardzo dobre, podałam je na moich imieninach ostatnio i goście byli zachwyceni
Sama jestem totalna czekoladomaniaczką i uwielbiam wszystko co zawiera w sobie czekoladę. Ostatnio często na przykład robię muffiny czy pierniczki. Zawsze większa porcję aby wystarczyła na tydzień ( zwykle jednak nie minie 2-3 dni a już nic nie ma - w domu mam 3 łasuchów).
Posmakowały mi rownież kremy do smarowania od ( usunięte przez moderatora). Szczególnie krem ( usunięte przez moderatora). Pycha na kanapkę. Albo do wyjadania łyżką sam.
Polecam kurczaka w cieście francuskim Wystarczy kurczaka zamarynować w oliwie z oliwek z ulubioną przyprawą, nałożyć na niego farsz z pieczarek z żółtym serem lub farsz ze szpinaku, sera feta i czosnku a po zawinięciu wystarczy ułożyć go na środku kawałka ciasta, boki pokroić w paski i zawijać jak na chałce. Całość piecze się około 40 min w temperaturze 180 stopni i jest pyszna!
Jak robisz taki farsz z pieczarek lub szpinaku? Przesmażasz na patelni i zagęszczasz czy może jakoś inaczej się do tego zabierasz? Zaciekawił mnie Twój przepis i z chęcią bym go zrobiła
Polecam kurczaka w cieście francuskim Wystarczy kurczaka zamarynować w oliwie z oliwek z ulubioną przyprawą, nałożyć na niego farsz z pieczarek z żółtym serem lub farsz ze szpinaku, sera feta i czosnku a po zawinięciu wystarczy ułożyć go na środku kawałka ciasta, boki pokroić w paski i zawijać jak na chałce. Całość piecze się około 40 min w temperaturze 180 stopni i jest pyszna!
Bardzo ciekawy przepis. Zapowiada się genialnie. Muszę go kiedyś wypróbować. Niedrogi w wykonaniu, a pyszny obiad zachwyci każdego
Wasze ulubione przepisy i potrawy
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Monika Nowak
Najczęściej zmawiam go poprzez stronę https://czarny-czosnek.pl/. Jakoś nigdy nie zdarzyło się, żebym dostała od nich jakiś wybrakowany lub zepsuty produkt. Widać, że znają się na rzeczy, a przeprowadzanie procesu fermentacji na białym czosnku to ich specjalność. Ponadto moje koleżanki często kupują od nich suplement diety stworzony na bazie czarnego czosnku, żeby przyśpieszyć spalanie tkanki tłuszczowej. Według mnie to jeden z bardziej innowacyjnych produktów na rynku.
Odp: Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Olek Banda
Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Monika Nowak
Ostatnio miałam przyjemność próbować potrawy, w której znajdował się czarny czosnek. Jak dla mnie to naprawdę świetny zamiennik białego. Nie ma aż tak ostrego smaku, a aromat jest nieziemski. Z tego co zdążyłam się zorientować to posiada znacznie więcej prozdrowotnych właściwości, niż ten tradycyjny. Spokojnie można zaliczyć go do żywności funkcjonalnej.
Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Marcelina Bala
Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
agnesolap
Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
mmarcinusd@o2.pl
Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Emi Lka
Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Julia Mroczek
Posmakowały mi rownież kremy do smarowania od ( usunięte przez moderatora). Szczególnie krem ( usunięte przez moderatora). Pycha na kanapkę. Albo do wyjadania łyżką sam.
Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
mocsłodkości
Jak robisz taki farsz z pieczarek lub szpinaku? Przesmażasz na patelni i zagęszczasz czy może jakoś inaczej się do tego zabierasz? Zaciekawił mnie Twój przepis i z chęcią bym go zrobiła
Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
biedroneczki
Bardzo ciekawy przepis. Zapowiada się genialnie. Muszę go kiedyś wypróbować. Niedrogi w wykonaniu, a pyszny obiad zachwyci każdego