Wszystko z serkiem Capri od Sierpca Jest to mój ulubiony składnik, a nadaje się do dań na słono, jak i na słodko. Najbardziej lubię słodkie placuszki właśnie z Capri w roli głównej
My z chłopakiem z kolei uwielbiamy przyrządzać i oczywiście wcinać jajecznice... przeróżne przeróżniste podstawą oczywiście jest cebulka(duuużo cebulki ) i pieprz a pozostałe składniki to w zależności kto na co ma ochotę ;D można dodać naprawdę wszystko... oliwki, paprykę, ogórki kiszone, kapustę pekińską, ketchup, sos czosnkowy, szyneczkę, pomidorka, szczypiorek, fasolkę zieloną, brokuł, ser pleśniowy, makaron... a co najważniejsze to smakuje za każdym razem i za każdym razem inaczej
Ja mam słabość i do jajecznicy dla siebie wrzucam słonecznik...
My z chłopakiem z kolei uwielbiamy przyrządzać i oczywiście wcinać jajecznice... przeróżne przeróżniste podstawą oczywiście jest cebulka(duuużo cebulki ) i pieprz a pozostałe składniki to w zależności kto na co ma ochotę ;D można dodać naprawdę wszystko... oliwki, paprykę, ogórki kiszone, kapustę pekińską, ketchup, sos czosnkowy, szyneczkę, pomidorka, szczypiorek, fasolkę zieloną, brokuł, ser pleśniowy, makaron... a co najważniejsze to smakuje za każdym razem i za każdym razem inaczej
mój mąż uwielbia
* kotlety schabowe nadziewane serem żółtym i papryką czerwoną. Podkradłam pomysł od kuzynki która nadziewała pałki kurczaka
*wątróbka, bo pasuje na obiad czy kolacje na ciepło.
* zapiekanka makaronowa z szyneczką
*papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem
Naleśniki z białym serem! Mogłabym je jeść dzień w dzień.
Ogólnie moja słabość to dania na słodko...
Oscypek podsmażony na patelni, z żurawiną, mm...
Ciepła porą roku - koktajle! Jogurt + truskawki, jogurt + malinki, i tak dalej...
No i słoik nutelli... + łyżeczka do wyjadania.
Z mięs zaś... kości z kurczaka. I nie tylko. Ogólnie uwielbiam zaszyć się w ciemnym kącie i obgryzać kości, byleby nikt nie patrzył. Przykra sprawa, ale psy się po mnie nie najedzą.
Ach i moja cebulowa kanapka... Tylko proszę się nie przewrócić ze śmiechu. Po prostu kroję kawałek cebuli, na to kładę najczęściej żółty ser, szyneczkę, trochę majonezu i jem. Taka cebulowa podstawa zamiast chleba.
Często zaś robię pizzę... ale za każdym razem wychodzi inna. Bo u nas pizza służy do wykorzystania resztek - i wrzuca się to co jest, to co zostało po obiadach (najczęściej mięsnych ), itd. Ale zawsze wszyscy są zachwyceni, nikt jeszcze nie narzekał.
Ukochana zupa to chyba ogórkowa
Ponieważ jestem mięsną dziewczyną to uwielbiam pieczoną karkówkę i kotlety schabowe do tego kapusta młoda i jestem cała szczęśliwa.
Ja uwielbiam makaron carbonara (jajka, mascarpone, czosnek, pieprz świeżo mielony i smażony boczek) bardzo proste, a pyszne. Lubię to posypać świeżą zieloną pietruszką, Oprócz makaronów, które są zawsze proste i szybkie w przygotowaniu. bardzo lubię też łosiosia grillowanego. Ostatnio odkryłam bardzo dobry pieprz cytrynowy Kotanyi, którego używam do wszystkich ryb.
Wasze ulubione przepisy i potrawy
Obserwuj wątekOdp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
ariya
Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
ania.kater
julcia12437
Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Sathi
Ja mam słabość i do jajecznicy dla siebie wrzucam słonecznik...
mala-madzia
KaczorQ
* kotlety schabowe nadziewane serem żółtym i papryką czerwoną. Podkradłam pomysł od kuzynki która nadziewała pałki kurczaka
*wątróbka, bo pasuje na obiad czy kolacje na ciepło.
* zapiekanka makaronowa z szyneczką
*papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem
mogłabym w nieskończoność chyba wymieniać
Sathi
Ogólnie moja słabość to dania na słodko...
Oscypek podsmażony na patelni, z żurawiną, mm...
Ciepła porą roku - koktajle! Jogurt + truskawki, jogurt + malinki, i tak dalej...
No i słoik nutelli... + łyżeczka do wyjadania.
Z mięs zaś... kości z kurczaka. I nie tylko. Ogólnie uwielbiam zaszyć się w ciemnym kącie i obgryzać kości, byleby nikt nie patrzył. Przykra sprawa, ale psy się po mnie nie najedzą.
Ach i moja cebulowa kanapka... Tylko proszę się nie przewrócić ze śmiechu. Po prostu kroję kawałek cebuli, na to kładę najczęściej żółty ser, szyneczkę, trochę majonezu i jem. Taka cebulowa podstawa zamiast chleba.
Często zaś robię pizzę... ale za każdym razem wychodzi inna. Bo u nas pizza służy do wykorzystania resztek - i wrzuca się to co jest, to co zostało po obiadach (najczęściej mięsnych ), itd. Ale zawsze wszyscy są zachwyceni, nikt jeszcze nie narzekał.
Kos
http://www.notoeko.pl/przepisy/obiady/przepis-na-zupe-kalafiorowa-z-platkami-owsianymi-i-koperkiem.html
Gorąco polecam !
Odp: Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy
Pati83
Ponieważ jestem mięsną dziewczyną to uwielbiam pieczoną karkówkę i kotlety schabowe do tego kapusta młoda i jestem cała szczęśliwa.
Kawoszka_Ala
Czy ktoś tutaj zna dobry przepis na zalewajkę?