zapraszam na ciasto słonecznikowe! częstujcie się bo jest bardzo pyszne
Mam od koleżanki przepis na sernik ze słonecznikiem. Jeszcze go nie piekłam. W moim przepisie jest ciasto kruche, potem z serem, z wiórkami kokosowymi i orzechowe. Na końcu polewa toffi i podsmażone ziarna słonecznika.
Twój przepis Pyzo jest chyba inny, wnioskuję to po zdjęciu.
Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
jak ja mam wytłumaczyć co to jest "pańska skórka"?! pamiętam to właśnie z odpustów - to taki rodzaj cukierków, zazwyczaj białych albo biało-różowych, z pokrojonej na nieduże kawałki cukrowej, ciągnącej i klejącej się masy, zawinięte w kawałki pergaminu...strasznie słodkie i zaklejające buzię...taki smak z dzieciństwa
U nas panska skorke sprzedawali zawsze na Wszystkich Swietych pod cmentarzem, tradycyjnie co roku rodzice oczywiscie musieli mi kupic ten smakolyk ,z odpostow jej nie pamietam,ale to moze zalezy od rejonu kraju.
Anula, coś w tym jest bo rzeczywiście w ubiegłym roku sprzedawali ją też na Wszystkich Świętych przy cmentarzu
Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp.
zewa
Mam od koleżanki przepis na sernik ze słonecznikiem. Jeszcze go nie piekłam. W moim przepisie jest ciasto kruche, potem z serem, z wiórkami kokosowymi i orzechowe. Na końcu polewa toffi i podsmażone ziarna słonecznika.
Twój przepis Pyzo jest chyba inny, wnioskuję to po zdjęciu.
Anula
Wytrzymam,mam nadzieje ze na przyszla sobote yda Ci sie wstawic,bo tak myslalam,ze moze na niedziele bym upiekla
Henia
Ciasto mi się podoba i już! I chcę przepis
Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Pyza
nie...bo mam lenia na pisanie...jeśli nie wytrzymasz to może na p.w.
Anula
Odp: Odp: Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Anula
Bardzo apetyczne te ciasto,czy wstawials juz gdzies przepis
luna
Odp: Odp: Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Pyza
Odp: Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Pyza
Anula, coś w tym jest bo rzeczywiście w ubiegłym roku sprzedawali ją też na Wszystkich Świętych przy cmentarzu
Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
misia53