jak ja mam wytłumaczyć co to jest "pańska skórka"?! pamiętam to właśnie z odpustów - to taki rodzaj cukierków, zazwyczaj białych albo biało-różowych, z pokrojonej na nieduże kawałki cukrowej, ciągnącej i klejącej się masy, zawinięte w kawałki pergaminu...strasznie słodkie i zaklejające buzię...taki smak z dzieciństwa
U nas panska skorke sprzedawali zawsze na Wszystkich Swietych pod cmentarzem, tradycyjnie co roku rodzice oczywiscie musieli mi kupic ten smakolyk ,z odpostow jej nie pamietam,ale to moze zalezy od rejonu kraju.
Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
jak ja mam wytłumaczyć co to jest "pańska skórka"?! pamiętam to właśnie z odpustów - to taki rodzaj cukierków, zazwyczaj białych albo biało-różowych, z pokrojonej na nieduże kawałki cukrowej, ciągnącej i klejącej się masy, zawinięte w kawałki pergaminu...strasznie słodkie i zaklejające buzię...taki smak z dzieciństwa
No to chyba jednak nie mam!
Ale znajdę coś w zastępstwie!
Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
jakie jojo ja pamiętam takie kolorowe piłeczki na gumce"od majtek",zazwyczaj w takich jaskrawych,cukierkowych kolorach,dzieciaki leciały do nich jak sroki do błyskotek(ja też)
No widzisz, rozumiesz, co to jojo! U nas tak się mówi na te kolorowe piłeczki.
Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
jakie jojo ja pamiętam takie kolorowe piłeczki na gumce"od majtek",zazwyczaj w takich jaskrawych,cukierkowych kolorach,dzieciaki leciały do nich jak sroki do błyskotek(ja też)
Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Anula
U nas panska skorke sprzedawali zawsze na Wszystkich Swietych pod cmentarzem, tradycyjnie co roku rodzice oczywiscie musieli mi kupic ten smakolyk ,z odpostow jej nie pamietam,ale to moze zalezy od rejonu kraju.
Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
msewka
No to chyba jednak nie mam!
Ale znajdę coś w zastępstwie!
Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Pyza
witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
msewka
Pyzo, na pewno mam.(A co to jest?).
Odp: Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Pyza
msewka
No widzisz, rozumiesz, co to jojo! U nas tak się mówi na te kolorowe piłeczki.
A.B.
misia53
No proszę! Widać ,że w handlu pracuje
msewka
teresa.rembiesa