Wspóle gotowanie

Obserwuj wątek

Odp: Wspóle gotowanie

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
Z czym podajemydobre pytanie...taka pieczen podalabym z pyzami (kluski slaskie)...itp.
Buniu, utarty piernik mnie ciekawi, powiedz juz cos wiecej na ten temat

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
A.B. - prosisz - masz

No to na chwilę obecną mamy taką sutuację :

1 kg posolonej , popieprzonej kolorowym pieprzem i natartej zmiażdżonym czosnkiem karkówki wkładamy do marynaty z czerwonego wina , liścia laurowego i ziela angielskiego .Dodajemy pokrojoną w ,, piórka " 1 cebulę .Wstawiamy do lodówki .
Suszone grzyby zalewamy na noc wodą .
Rano w nacięcia w karkówce wsadzamy śliwki .
Mięso wyjmujemy z marynaty - osuszamy.Nacieramy pastą z sosu sojowego , miodu i 1 łyżki oleju . .Na patelni rozgrzać tłuszcz ( 1 łyżkę masła , 1 łyżkę smalcu ) i obsmażyć mięso na rumiano ze wszystkich stron .Przekładamy do brytfanki ( A.B. - dostarczyła ) i dodajemygrzyby , pokrojoną marchew, por, cebule . Podlawamy wywarem z moczenia grzybów ( ok 1,5 szklanki ), dokładamy marynatę w której było mięso .
Piekarnik nagrzewamy do 200 * C . Wstawiamy mięso i pieczemy .....?

Mieso w piekarniku- myślcie szybko co jeszcze robimy ? Z czym podajemy ?

Utarty piernik pozostaje na potem

Odp: Wspóle gotowanie

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
ja bym w brytfance chciała,bo z rękawa to część sosiku ucieka,a szkoda

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
No to na chwilę obecną mamy taką sutuację : + dodaję łyżeczkę miodu i łyzeczkę sosu sojowego

1 kg posolonej , popieprzonej kolorowym pieprzem i natartej zmiażdżonym czosnkiem karkówki wkładamy do marynaty z czerwonego wina , liścia laurowego i ziela angielskiego .Dodajemy pokrojoną w ,, piórka " 1 cebulę .Wstawiamy do lodówki .
Suszone grzyby zalewamy na noc wodą .
Rano w nacięcia w karkówce wsadzamy śliwki .
Mięso wyjmujemy z marynaty - osuszamy.Nacieramy pastą z sosu sojowego , miodu i 1 łyżki oleju . .Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso na rumiano ze wszystkich stron .Przekładamy do ............( pytanie pieczemy w garnku, rękawie czy brytfance ) i dodajemygrzyby , pokrojoną marchew, por, cebule .......

Utarty piernik pozostaje na potem

Odp: Wspóle gotowanie

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
Ja bym jeszcze pory dodala, bedzie wspanialy smak sosu.

Odp: Wspóle gotowanie

eli_555
  • eli_555

  • Posty: 894
  • Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
Ja oprócz czosnku,dodaję jeszcze marchewkę.

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
Mięsko stoi w lodówce .Po śniadanku cdn.
A właśnie dodaję tłuszczyk do obsmazenia na rumiano 1 łyżkę masła i 1 łyzkę smalcu ( starczy by zarumienić a żeby nie było za tłusto )

Odp: Wspóle gotowanie

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
...a jak już się zamarynuje,najlepiej przez noc,dodajemy do wyjętej porcji mięska resztę naszych cudeniek,najlepiej w lekkie nacięcia na karkówce i zawijamy w folię,odstawiamy na 2 godz. do lodówki,aby smaki przeszły mięsko

Odp: Odp: Odp: Wspóle gotowanie

caroline1983
Głodna się robie....

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
nastąpi! mięsko musi się zamarynować i grzybki namoczyć!

Odpowiedz na/ edytuj Wspóle gotowanie