Kluseczki - mniam , mniam . Szparagi też .
A suszony piernik używam zamiast mąki do zagęszczenia sosu z pieczeni. Spróbujcie kiedyś ususzyć taki nie polewany piernik . Kiedyś musiało to być popularne bo i moja Prababcia i Babcia tak robiły. Nauczyłam się , że raz na 2 lata jak piekę piernik na Boże Narodzenie to robię podwójną porcję i jeden zaraz kroję na kawałki ( tak po ok 10 cm ) i suszę , a potem po prostu trę w miarę potrzeby na drobnej tarce na proszek ( można też zmielić ) . Nadaje sosom mięsnym taki specyficzny korzenno- miodowy powiedziała bym ,, staropolski " smak .
To tak jak zaprawianiem karmelem z łyżeczki cukru rosołu .Jeśli nie próbowaliście gorąco polecam .
Wspóle gotowanie
Obserwuj wątekOdp: Wspóle gotowanie
Babciagramolka
Odp: Wspóle gotowanie
A.B.
Odp: Odp: Wspóle gotowanie
Pyza
Odp: Wspóle gotowanie
A.B.
Odp: Wspóle gotowanie
Doro
Odp: Wspóle gotowanie
Babciagramolka
A suszony piernik używam zamiast mąki do zagęszczenia sosu z pieczeni. Spróbujcie kiedyś ususzyć taki nie polewany piernik . Kiedyś musiało to być popularne bo i moja Prababcia i Babcia tak robiły. Nauczyłam się , że raz na 2 lata jak piekę piernik na Boże Narodzenie to robię podwójną porcję i jeden zaraz kroję na kawałki ( tak po ok 10 cm ) i suszę , a potem po prostu trę w miarę potrzeby na drobnej tarce na proszek ( można też zmielić ) . Nadaje sosom mięsnym taki specyficzny korzenno- miodowy powiedziała bym ,, staropolski " smak .
To tak jak zaprawianiem karmelem z łyżeczki cukru rosołu .Jeśli nie próbowaliście gorąco polecam .
Odp: Odp: Odp: Wspóle gotowanie
luna
O.K. ja zabieram sie za robienie klusek
Odp: Odp: Wspóle gotowanie
Pyza
Odp: Wspóle gotowanie
A.B.
Odp: Wspóle gotowanie
Doro