Wspóle gotowanie

Obserwuj wątek

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
1 kg posolonej , popieprzonej kolorowym pieprzem i natartej zmiażdżonym czosnkiem karkówki wkładamy do marynaty z czerwonego wina , liścia laurowego i ziela angielskiego .Dodajemy pokrojoną w ,, piórka " 1 cebulę .Wstawiamy do lodówki .
Suszone grzyby zalewamy na noc wodą .

Reszta cebul, suszone śliwki i utarty piernik pozostają na potem



?
cdn...?

Odp: Wspóle gotowanie

iwi69
  • iwi69

  • Posty: 1323
  • Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
Ja bez czosnku nie gotuje-czosnek por favor

Odp: Wspóle gotowanie

Śliweczka
  • Śliweczka

  • Posty: 242
  • Przepisy: 133
  • Artykuły: 0
Z piernikiem nie próbowałam,ale musi chyba nadawać mięsku korzenny smak.Bardzo jestem ciekawa co upichcimy razem.Z tego co widzę szykuje się wyśmienite danie

Odp: Wspóle gotowanie

caroline1983
Dodaję jeszcze pieprz. Najlepiej kolorowy

Odp: Wspóle gotowanie

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
kocham smak i aromat suszonych śliwek,więc dokładam słuszną garść

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
a czy grzybki już namoczyć? przez noc zmiękną...

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
Dokładam sól

Pierwsze kroki :
1 kg posolonej karkówki wkładamy do marynaty z czerwonego wina , liścia laurowego i ziela angielskiego .Dodajemy pokrojoną w ,, piórka " 1 cebulę .Wstawiamy do lodówki .

Reszta cebul, suszone grzyby i utarty piernik pozostają na potem .

Odp: Wspóle gotowanie

misia53
  • misia53

  • Posty: 7268
  • Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
Ja dorzuce listek laurowy i ziele angielskie

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
2 łyżki suszonego piernika utartego

Odp: Wspóle gotowanie

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
ja doleje 250ml czerwonego wina

Odpowiedz na/ edytuj Wspóle gotowanie