Pani na targowisku powiedziała mi dziś, że to już koniec truskawkowego wysypu....o mało co a popłakał bym się...Żyć bez truskawek można ale rodzi się pytanie: PO CO?
A ja uwielbiam (między innymi) konfitury z truskawek. Grzanka (z tostera) gorąca z masełkiem, które się stopi i z konfiturą truskawkową to doznania porównywalne z orgazmem....
Truskawki muszą być zaczarowane. Nie dość, że pyszne, cieszą oko swoją apetyczną czerwienią, to jeszcze są niskokaloryczne! Cudowne! Uwielbiam je pod każdą postacią,ale najbardziej chyba na surowo...tak, z krzaczka smakują najlepiej!
podobnie jak mój synek,ale nawet on zjada je mrożone w postaci sorbetu i niestety tylko takie,może dlatego,że jak był malutki miał na nie alergie i tak ma uraz do wszelkich owoców jagodowych i pestkowców,ku mojej rozpaczy je owoce sporadycznie z przyczyn wyżej wymienionych
JEST TO NAJSMACZNIEJSZY OWOC pieknie wyglada na fotkach i pewnie tak samo smkuja ale ja mam zasade jem owoce takie jakie kupuje bez zadnych dodatkow typu cukier,bita smietana itd.wdety czuje smak owocu-pozdrawiam
A ja wczoraj zasypałam 2 kg truskawek cukrem a jutro zaleję 0,5 l spirytusu.Dodam świeżą miętę i limonkę.A po pewnym czasie wzbogacę rumem białym.I będę niecierpliwie czekać pół roku, bo z poprzedniego roku nic z nalewki nie zostało.Jeszcze z dwa słoje takie włożę.
Zaczarowane truskawki....
Obserwuj wątekOdp: Zaczarowane truskawki....
msewka
Odp: Zaczarowane truskawki....
Bahus
Dark Chocolate
Bahus
Dark Chocolate
A.B.
Odp: Odp: Odp: Zaczarowane truskawki....
evita0007
Najsmaczniejszy ?
zalezy dla kogo bo ja akurat NIE ZNOSZĘ truskawek
msewka
Bahus
Joanna109