kiad

kiad

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 48]

Francuska tarta bananowo-czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche ciasto, a na nim i pod nim ciepła czekolada i mięciutkie banany. Aromatyczne, rozpływające się w ustach i słodkie…

Francuska tarta bananowo-czekoladowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuska tarta bananowo-czekoladowa

na tartę

  • blacha/forma do tarty
  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 tabliczka czekolady np. mleczna, z bakaliami, gorzka-do wyboru
  • 1 duży banan

Sposób przygotowania:

Francuska tarta bananowo-czekoladowa
Szykujemy formę do tarty, lekko ją natłuszczamy i nakładamy lekko rozwałkowane ciasto francuskie, aby sporo wystawało nam za brzegi. Nakłuwamy lekko widelcem, aby było napowietrzone.

Czekoladę łamiemy na kawałeczki, a banana obieramy i kroimy na plasterki. Mieszamy i wrzucamy do naszego pojemnika tarty. Zalepiamy ładnie górę, aby nie było dziur

Pieczemy w 220 stopniach (w nagrzanym już piekarniku) około 12 minut.

Francuska tarta bananowo-czekoladowa
Mieszanka banana z czekoladą to smakowite doznania
Francuska tarta bananowo-czekoladowa
Kruche ciasto przypieczono na złoto pięknie wygląda na stole
Francuska tarta bananowo-czekoladowa
Po wyklejeniu ciasta do środka wrzucamy durzo bananów i czekolady
Francuska tarta bananowo-czekoladowa
dokładnie zalepiamy wierzch, aby nic nam nie wypłynęło