Sposób przygotowania:
Francuska tarta bananowo-czekoladowa
Szykujemy formę do tarty, lekko ją natłuszczamy i nakładamy lekko rozwałkowane ciasto francuskie, aby sporo wystawało nam za brzegi. Nakłuwamy lekko widelcem, aby było napowietrzone.
Czekoladę łamiemy na kawałeczki, a banana obieramy i kroimy na plasterki. Mieszamy i wrzucamy do naszego pojemnika tarty. Zalepiamy ładnie górę, aby nie było dziur.
Pieczemy w 220 stopniach (w nagrzanym już piekarniku) około 12 minut.
Czekoladę łamiemy na kawałeczki, a banana obieramy i kroimy na plasterki. Mieszamy i wrzucamy do naszego pojemnika tarty. Zalepiamy ładnie górę, aby nie było dziur.
Pieczemy w 220 stopniach (w nagrzanym już piekarniku) około 12 minut.
![Francuska tarta bananowo-czekoladowa Francuska tarta bananowo-czekoladowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuska-tarta-bananowo-czekoladowa-466043.jpg)
![Francuska tarta bananowo-czekoladowa Francuska tarta bananowo-czekoladowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuska-tarta-bananowo-czekoladowa-466044.jpg)
![Francuska tarta bananowo-czekoladowa Francuska tarta bananowo-czekoladowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuska-tarta-bananowo-czekoladowa-466046.jpg)
![Francuska tarta bananowo-czekoladowa Francuska tarta bananowo-czekoladowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuska-tarta-bananowo-czekoladowa-466047.jpg)