Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i płatkami jaglanym
Rabarbar kroimy drobno przelewamy na sitku wrzątkiem można posypać trochę cukrem studzimy.
Odsączamy i jeszcze gorący rabarbar i posypujemy cukrami mieszamy.
Jak wolimy słodsze to można dać cukru więcej mieszamy i studzimy.
Zimny rabarbar posypujemy suchym budyniem .
Robimy kruszonkę.
Do miski dajemy miękkie masło cukry wiórki kokosowe i część mąki, zagniatamy kruszonkę.
Maki dodajemy tyle aby kruszonka była sypka i nie kleiła się do dłoni.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy śmietanę. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę płatki jaglane, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko dodajemy rabarbar.
Tortownicę -28 cm wykładamy papierem do pieczenia wylewamy przygotowaną masę.
Na górę sypiemy kruszonkę.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i pieczemy około 40 minut.
Zimne ciasto dekorujemy polewą czekoladową.
Odsączamy i jeszcze gorący rabarbar i posypujemy cukrami mieszamy.
Jak wolimy słodsze to można dać cukru więcej mieszamy i studzimy.
Zimny rabarbar posypujemy suchym budyniem .
Robimy kruszonkę.
Do miski dajemy miękkie masło cukry wiórki kokosowe i część mąki, zagniatamy kruszonkę.
Maki dodajemy tyle aby kruszonka była sypka i nie kleiła się do dłoni.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy śmietanę. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę płatki jaglane, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko dodajemy rabarbar.
Tortownicę -28 cm wykładamy papierem do pieczenia wylewamy przygotowaną masę.
Na górę sypiemy kruszonkę.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i pieczemy około 40 minut.
Zimne ciasto dekorujemy polewą czekoladową.
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję na Ciebie zawsze mozna liczyć