Sposób przygotowania:
Francuskie gniazdka z kozim serkiem.
Ciasto francuskie wyjąć z zamrażalnika i z opakowania.Rozmrozić,
a potem rozwałkować na średnią grubość 1 cm,podsypując mąką .Wykrawać radełkiem lub ostrym nożem duże lub średnie kwadraty.Serek kozi
pokruszyć,zmieszać z solą,ale niedużo i ziołami suszonymi,roztarty-
-mi.Nakładać na dołeczek wyciśnięty w kwadraciku z ciasta nadzienie serowo-ziołowe,albo też można zrobić wiatraczki z ciasta,
zakrywając nadzienie rogami z kwadracików francuskiego ciasta,albo zwijać w chusteczkę-trójkącik kwadraty z nadzieniem.
Układać ciastka z nadzieniem na wysmarowaną tłuszczem i pokrytą
arkuszem folii aluminiowej blachą,posmarować wierzchy lekko białkiem rozprowadzając je pędzelkiem silikonowym.Wsunąć blachę do nagrzanego do 200-220 st.C piekarniku i piec 20-25 min.
Po upieczeniu wystudzić i jeść.
a potem rozwałkować na średnią grubość 1 cm,podsypując mąką .Wykrawać radełkiem lub ostrym nożem duże lub średnie kwadraty.Serek kozi
pokruszyć,zmieszać z solą,ale niedużo i ziołami suszonymi,roztarty-
-mi.Nakładać na dołeczek wyciśnięty w kwadraciku z ciasta nadzienie serowo-ziołowe,albo też można zrobić wiatraczki z ciasta,
zakrywając nadzienie rogami z kwadracików francuskiego ciasta,albo zwijać w chusteczkę-trójkącik kwadraty z nadzieniem.
Układać ciastka z nadzieniem na wysmarowaną tłuszczem i pokrytą
arkuszem folii aluminiowej blachą,posmarować wierzchy lekko białkiem rozprowadzając je pędzelkiem silikonowym.Wsunąć blachę do nagrzanego do 200-220 st.C piekarniku i piec 20-25 min.
Po upieczeniu wystudzić i jeść.