Sposób przygotowania:
Francuskie koszyczki z owocami
Wszystkie owoce umyć, osuszyć i obrać. Z nektaryn wyjąć pestkę, a z jabłek i gruszek wyciąć gniazda nasienne. Pokroić owoce w średnią kostkę. Przełożyć do miski, dodać cukier i wymieszać. Biszkopty rozkruszyć wałkiem lub blenderem. Ciasto pokroić na 8 kawałków. Do foremek do muffinek lub na mini tarty rozłożyć kawałki ciasta. Na dno rozłożyć 1 łyżkę rozkruszonych biszkoptów ( soki nie będą wyciekały na ciasto francuskie). Na biszkopty wyłożyć po około 2 łyżki owoców. Rogi ciasta delikatnie złączyć ze sobą. Piekarnik rozgrzać do 220 st ( góra-dół) i wstawić ciastka. Piec około 10-14 minut. Wyjąć z piekarnika , ostudzić i wyjąć z foremek. Smacznego!