Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować. Idealna przekąska na każdą imprezę. Polecam gorąco!!!

Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 papryka czerwona
  • 150g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną
Cebulę oraz paprykę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj paprykę oraz kapustę kiszoną. Smaż około 10 minut. Dopraw do smaku solą praz pieprzem. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 10cm. Kawałkami ciasta wyłóż blaszkę na muffinki, robiąc wgłębienia. W miejsce wgłębień nałóż porcję farszu. Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piecz około 20 minut.
Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną
Cebulę oraz paprykę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oliwie.
Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną
Dodaj paprykę oraz kapustę kiszoną. Smaż około 10 minut. Dopraw do smaku solą praz pieprzem.
Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 10cm. Kawałkami ciasta wyłóż blaszkę na muffinki, robiąc wgłębienia.
Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną
W miejsce wgłębień nałóż porcję farszu. Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piecz około 20 minut.