gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Francuskie koszyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre koszyczki z ciasta francuskiego. Takie warzywne przekąski zasmakują nawet dzieciom. Polecam zrobić.

Francuskie koszyczki

Składniki:

Francuskie koszyczki

 

  • 1 cebulka
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1/3 słoiczka marynowanej papryki
  • garść szczypiorku
  • 1 rolka ciasta francuskiego (275 g)
  • ok. 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Francuskie koszyczki
Cebulkę poszatkować i zeszklić na patelni. Fileta pokroić na małe kwadraciki i dodać do cebuli. Cały czas smażyć i mieszać. Dodać wcześniej podgotowaną marchewkę i pokrojonego pomidora. Odsączyć paprykę z zalewy i dodać na patelnię. Całość cały czas podsmażać i mieszać. Na koniec dodać poszatkowany szczypiorek. Rozwinąć ciasto francuskie. Wycinać kwadraciki ok. 8x8 cm. W każdym zrobić niewielki dołeczek na środku i wstawić do niego przygotowany farsz. Całość przekładać na natłuszczoną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Podawać najlepiej ciepłe.