Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Francuskie paczuszki z sezamowym sercem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybki, smaczne ciasteczka z czarnym środkiem.

Francuskie paczuszki z sezamowym sercem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Francuskie paczuszki z sezamowym sercem.

 

Sposób przygotowania:

Francuskie paczuszki z sezamowym sercem.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty pięć na pięć centymetrów. Na każdym rogu robimy nacięcie około pięciu milimetrów od brzegu, Nacięte krawędzie składamy do środka i lekko dociskamy. Sezam mielimy dodajemy miód i białko., wyrabiamy na jednolitą masę. Na środku każdego kwadratu kładziemy pół łyżeczki masy sezamowej. Wkładamy do gorącego piekarnika (200 stopni) pieczemy około 20 min aż się zarumienią. Jeśli dla kogoś będą mało słodkie można posypać
Francuskie paczuszki z sezamowym sercem.
Czarny sezam i ciasto francuskie, jeśli ktoś nie ma czarnego równie dobrze może użyć białego.
Francuskie paczuszki z sezamowym sercem.
Nacinamy każdy z rogów i składamy je do środka.
Francuskie paczuszki z sezamowym sercem.
Ciastka układamy na blasze z papierem i pieczemy na rumiano.

Tagi:

ciasto