Sposób przygotowania:
Francuskie paszteciki z kiszoną kapustą.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle. Gdy cebula się zeszkli dodać odciśnięta kiszoną kapustę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy (sporo pieprzu, słodkiej mielonej papryki i oregano oraz szczyptę chili). Całość wymieszać i podgrzewać, podsmażać wszystko razem przez chwilę na niedużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Rozwinąć arkusz francuskiego ciasta i kroić z niego prostokąty lub kwadraty. Na środek każdego kawałka francuskiego ciasta kłaść kapuściany farsz. Następnie złożyć ciasto w pół i za pomocą widelca zlepić paszteciki dociskając boki ząbkami widelca. Każdy już złożony i dociśnięty widelcem pasztecik smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać po wierzchu kminkiem. Paszteciki ułożyć na blaszce piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 15 minut w 200 stopniach.