Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Francuskie paszteciki z kurczakiem i brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i łatwe paszteciki. Podane z czerwonym barszczem i ulubionym sosem smakują wyśmienicie . Zwykłe proste składniki połączone w coś extra:)

Francuskie paszteciki z kurczakiem i brokułem

Składniki:

Francuskie paszteciki z kurczakiem i brokułem

 

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 marchewka
  • pół pietruszki korzenia
  • 1 cebula
  • 3 różyczki brokuła
  • 3 jajka
  • vegeta
  • sól i pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie paszteciki z kurczakiem i brokułem
Pierś,marchewkę,cebulę,pietruszkę i brokuł ugotować w wodzie z 1 łyżeczką vegety. 2 jajka ugotować na twardo. Pierś i warzywa zmielić w maszynce do mięsa. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać razem i przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć.Na cieście nałożyć rządek farszu. Zwinąć,tak żeby tylko ciasto się złączyło. Odciąć. Z pozostałym zrobić to samo. Pokroić na ukos jak na zdjęciu. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.