pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Paszteciki nadziane kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny obiadek z wykorzystaniem tego, co mamy w lodówce po weekendzie

Paszteciki nadziane kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki nadziane kurczakiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki nadziane kurczakiem
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obraną i pokrojoną drobno cebulkę. Po chwili dorzucić obrane i pokrojone pieczarki. Smażyć razem krótko. Posolić, popieprzyć. Mięso z kurczaka pokroić. Kiełbaski przekroić wzdłuż na połówki. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Mąkę przesiać do miski. Dodać ogrzaną margarynę i jogurt. Dodać rozpuszczone drożdże; Wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na części. Każdą rozwałkować, wycinać kwadraty. Na każdym kwadracie kłaść trochę cebuli z pieczarkami i mięsa. Zawijać w paszteciki. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej - mi się bułka skończyła i użyłam płatków owsianych. Smażyć na oleju do zrumienienia z obu stron. Można je tez podsmażyć, a potem dopiec w piekarniku. Najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem.
Paszteciki nadziane kurczakiem
Cebulę i pieczarki pokroić i delikatnie podsmażyć
Paszteciki nadziane kurczakiem
Mięso z kurczaka posiekać a kiełbaski przekroić
Paszteciki nadziane kurczakiem
Z ciasta wykrawać kwadraty na każdym układać farsz z cebuli i mięsa
Paszteciki nadziane kurczakiem
Paszteciki smażyć na rumiano z obu stron