Sposób przygotowania:
Paszteciki nadziane kurczakiem
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obraną i pokrojoną drobno cebulkę. Po chwili dorzucić obrane i pokrojone pieczarki. Smażyć razem krótko. Posolić, popieprzyć. Mięso z kurczaka pokroić. Kiełbaski przekroić wzdłuż na połówki. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Mąkę przesiać do miski. Dodać ogrzaną margarynę i jogurt. Dodać rozpuszczone drożdże; Wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na części. Każdą rozwałkować, wycinać kwadraty. Na każdym kwadracie kłaść trochę cebuli z pieczarkami i mięsa. Zawijać w paszteciki. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej - mi się bułka skończyła i użyłam płatków owsianych. Smażyć na oleju do zrumienienia z obu stron. Można je tez podsmażyć, a potem dopiec w piekarniku. Najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem.