Sposób przygotowania:
Francuskie poduszki z duszoną wołowiną
Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą.
Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję mięso , smażę na rumiano ze wszystkich stron ok 5 min, następnie dodaję mieszkankę warzyw ja użyłam mrożoną i smażę jeszcze ok 3 min.
Następnie mięso przekładam do woreczka do pieczenia ,zamykam szczelnie.
Piekę w piekarniku ok 30-40 min w 180 stopniach. Ciasto kroję na równe plastry z jednego ciasta wyjdzie ok 8 szt ja użyłam dwóch ciast. Każdy smaruję sosem bbq i posypuję serem żółtym następnie kładę już przygotowaną porcję farszu.
Zaklejamy w dowolny sposób ja składam na pół. Posypuję serem wierzch.
Gotowe poduszki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem i sałatką.
Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję mięso , smażę na rumiano ze wszystkich stron ok 5 min, następnie dodaję mieszkankę warzyw ja użyłam mrożoną i smażę jeszcze ok 3 min.
Następnie mięso przekładam do woreczka do pieczenia ,zamykam szczelnie.
Piekę w piekarniku ok 30-40 min w 180 stopniach. Ciasto kroję na równe plastry z jednego ciasta wyjdzie ok 8 szt ja użyłam dwóch ciast. Każdy smaruję sosem bbq i posypuję serem żółtym następnie kładę już przygotowaną porcję farszu.
Zaklejamy w dowolny sposób ja składam na pół. Posypuję serem wierzch.
Gotowe poduszki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem i sałatką.