Sposób przygotowania:
Paszteciki francuskie
Najpierw przygotowuję farsz. Pieczarki i cebule myję i obieram, następnie kroję drobno i przesmażam na maśle.
Osobno gotuje kapustę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, listkiem laurowym i zielem angielskim, jeśli kapusta jest mało słona to ją przyprawiam. Gotuję do miękkości, staram się, aby nadmiar wody odparować.
Ugotowaną łączę z pieczarkami i studzę. Farsz można rozdrobnić za pomocą blendera, jak kto woli.
Ciasto francuskie rozwijam, rozkładam na nim farsz i zwijam jak roladę. Następnie kroję w paski tworząc paszteciki.
Smaruję rozbełtanym jajkiem, i obsypuję delikatnie kminkiem.
Piekę 30 minut w 180 st .( muszą się zarumienić )
Osobno gotuje kapustę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, listkiem laurowym i zielem angielskim, jeśli kapusta jest mało słona to ją przyprawiam. Gotuję do miękkości, staram się, aby nadmiar wody odparować.
Ugotowaną łączę z pieczarkami i studzę. Farsz można rozdrobnić za pomocą blendera, jak kto woli.
Ciasto francuskie rozwijam, rozkładam na nim farsz i zwijam jak roladę. Następnie kroję w paski tworząc paszteciki.
Smaruję rozbełtanym jajkiem, i obsypuję delikatnie kminkiem.
Piekę 30 minut w 180 st .( muszą się zarumienić )
Marika-
Magdalena88
zbysiowa
Mariko, kminek idealnie współgra z kapustą, ale można go pominąć ;)
zbysiowa
Dziękuję i polecam :)