Sposób przygotowania:
Flaczki cielęce jak u mamy
Gotowe flaki cielęce włożyć do garnka i zalać zimną wodą, doprowadzić do zagotowania.
Po zagotowaniu zmienić wodę i ponownie zagotować.
Gotować około 15 minut z odrobiną soli. po tym czasie jeszcze raz odlać wodę.
Zalać ponownie wodą dodać przyprawy, kostkę bulionową oraz obrane i pokrojone w słupki warzywa.
Gotować do miękkości flaków i warzyw.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
Flaczki zagęścić zasmażką z masła i mąki.
Po zagotowaniu zmienić wodę i ponownie zagotować.
Gotować około 15 minut z odrobiną soli. po tym czasie jeszcze raz odlać wodę.
Zalać ponownie wodą dodać przyprawy, kostkę bulionową oraz obrane i pokrojone w słupki warzywa.
Gotować do miękkości flaków i warzyw.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
Flaczki zagęścić zasmażką z masła i mąki.
gusia1000