kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Francuskie róże

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Superszybka i niebanalna przekąska, która może być doskonałą ozdobą stołu. Świetna dla niespodziewanych gości lub jako przekąska.

Francuskie róże

Składniki:

Francuskie róże

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 dag salami
  • sos chili
  • jajko

Sposób przygotowania:

Francuskie róże
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości około 2 cm i smarujemy ostrym sosem chilli. Okrągłe plasterki salami kroimy na pół. Na paskach ciasta układamy salami w taki sposób aby częściowo nachodziły na siebie. Rolujemy salami z ciastem tworząc różyczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy do zarumienienia w 225 stopniach C.