Sposób przygotowania:
Róże z ciasta francuskiego
Pieczarki kroimy w plastry i krótko podsmażamy z cebulką.
Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości około 5 cm i smarujemy je keczupem(lub innym sosem wg. uznania).
Plastry szynki kroimy na pół i układamy na przygotowanym cieście. Następnie układamy plastry sera oraz podsmażone pieczarki z cebulką.
Całość zwijamy w rulon, tworząc różyczki.
Pieczemy przez około 15 min w temp. 180°C
Aby różyczki nie poprzewracały się podczas pieczenia, włożyłam je do formy na muffinki
Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości około 5 cm i smarujemy je keczupem(lub innym sosem wg. uznania).
Plastry szynki kroimy na pół i układamy na przygotowanym cieście. Następnie układamy plastry sera oraz podsmażone pieczarki z cebulką.
Całość zwijamy w rulon, tworząc różyczki.
Pieczemy przez około 15 min w temp. 180°C
Aby różyczki nie poprzewracały się podczas pieczenia, włożyłam je do formy na muffinki