Sposób przygotowania:
Francuskie róże Eli z mięsemprzygotowanie farszu
Cebulę i czosnek obrać z łupinek. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski włożyć mięso mielone.
Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jajko. Całość przyprawić solą i pieprzem.
przygotowanie farszu cd
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać.
przygotowanie róż
Ciasto francuskie rozwinąć i literatką lub okrągłą foremką do ciastek wykroić krążki.
przygotowanie róż cd
Sklejać po cztery krążki ciasta w szeregu.
przygotowanie róż cd
Na środku sklejonego ciasta rozłożyć farsz.
przygotowanie róż cd
Dolną częścią ciasta zakryć farsz i zwinąć. Powstałe płatki róż wywinąć. Ułożyć róże na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozbełtać jajko i posmarować nim róże. Włożyć blachę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C góra - dół i piec około 30 - 35 minut aż róże się zrumienią. Róże podawać na ciepło.
Chociaż na zimno też są pyszne. Smacznego!
gusia1000