Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Francuskie rożki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Doskonała przekąska do całej rodziny. Do przygotowania w 10 minut. Zawsze się udają. Polecam gorąco!!!

Francuskie rożki z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie rożki z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki z grzybami
Grzyby obierz i wypłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Grzyby razem z cebulą podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 5cm. Na środek każdego z kwadratów nałóż porcję farszu grzybowego. Ciasto złóż na pół. Widelcem dociśnij brzegi rożków. Przygotowane rożki ułóż na blaszce. Posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp makiem. Piecz 5 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
Francuskie rożki z grzybami
Grzyby obierz i wypłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Grzyby razem z cebulą podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Francuskie rożki z grzybami
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 5cm.
Francuskie rożki z grzybami
Na środek każdego z kwadratów nałóż porcję farszu grzybowego. Ciasto złóż na pół. Widelcem dociśnij brzegi rożków.
Francuskie rożki z grzybami
Przygotowane rożki ułóż na blaszce. Posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp makiem. Piecz 5 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.