mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Francuskie rożki z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne francuskie ciasto kapustą i grzybami

Francuskie rożki z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuskie rożki z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki z kapustą i grzybami
Kapustę poszatkować zalać woda i ugotować na miękko , odcedzić . Grzyby zamoczone dzień wcześniej także ugotować około 40 minut i przełożyć do kapusty razem dusić na małym ogniu przyprawić do smaku sola i pieprzem . Ciasto francuskie podzielić na kwadraty wo wymiarach 5 x 5 na każdy kładziemy łyżeczką zimny farsz . składamy w pół i dobrze zlepiamy . Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi . Pieczemy w temp 200 C około 15-20 minut.
Francuskie rożki z kapustą i grzybami
Każdy trójkat smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy ziołami
Francuskie rożki z kapustą i grzybami
Na każdy kawałek ciasta nakładamy farsz