Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurkumą z twarogiem, rodzynkamiETAP 1:
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, sól, kurkumę, wbić jajka, wlać olej rzepakowy, wodę gazowaną, mleko (jeśli trzeba to mleka dolać tyle, aby ciasto było dość lejące), rózgą dobrze wymieszać składniki, odstawić na godzinę.
ETAP 2:
Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz natrzeć olejem i mocno rozgrzać, na gorącą patelnię wlać porcję ciasta i smażyć ( po ok 2 minuty z każdej strony) złociste naleśniki z każdej strony.
ETAP 3:
Twaróg widelcem połączyć z cukrem, śmietaną, dodać sparzone gorącą wodą rodzynki i odcedzone z wody i dobrze wymieszać z twarogiem.
ETAP 4:
Na każdy naleśnik rozsmarować porcje twarogu z 2 łyżki.
ETAP 5:
Naleśnik z nadzieniem składać na pół i jeszcze raz na pół, przed podaniem posypać pudrem cukrem na talerzu.