Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z truskawkamiETAP 1:
SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę mikserem utrzeć do spienienia-białości z 4 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać budyń, wlac mleko i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
ETAP 3:
Forma silikonowa 26 cm, 20x11 cm (mniejsza dla męża do pracy), ciasto rozsmarować w formach, Opłukane truskawki bez szypułek poukładać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze w formach wystudzić.
ETAP 4:
Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, resztę truskawek pokroić w plasterki, na zimnym cieście rozsypać truskawki, wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin.