Sposób przygotowania:
Ciasto kisielowe z truskawkamiETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa = miękką palmę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem do spienienia, będą grudki i tak ma zostać, ucierać z 4 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem, kisiel bez cukru, wlać mleko i krótko mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
ETAP 3:
Forma silikonowa 26 cm i 20x15 cm (mniejsza do pracy męża), ciasto wyłożyć łyżką do form, wygładzić wierzch.
ETAP 4:
Truskawki bez szypułek opłukane osuszone na durszlaku, truskawki poukładać gęsto na cieście.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, w formach ciasta dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.