mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Francuskie serca od Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam ciasto francuskie , zawsze można wyczarować z niego coś dobrego

Francuskie serca od Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie serca od Mariel

 

  • 1 szt ciasta francuskiego
  • 200 gram pieczarek
  • 1/4 brokuła
  • 150 gram sera żółtego
  • 3 łyżki oliwy
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Francuskie serca od Mariel
Pieczarki obieramy ze skórek kroimy na kawałki. Brokuła oczyszczamy , myjemy i dzielimy na małe kawałeczki. Na patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy pieczarki tak jak i brokuła,doprawiamy solą i pieprzem .Na tarce o średniej wielkości oczkach ścieramy ser żółty. Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę i lekko wałkujemy , następnie wycinamy z niego serca foremkami do ciastek.Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim serca. Serca posypujemy startym żółtym serem , następnie nakładamy pieczarki i kawałeczek brokuła . Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni , wkładamy przekąski i pieczemy około 15-20 minut.
Francuskie serca od Mariel
Pieczarki obieramy i kroimy na kawałki tak jak i brokuła
Francuskie serca od Mariel
na francuskim cieście wycinamy serduszka
Francuskie serca od Mariel
serca francuskie posypujemy startym serem
Francuskie serca od Mariel
na starty żółty ser nakładamy brokuła i pieczarki