Sposób przygotowania:
Francuskie walentynkowe ciasteczka
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy kroimy na kwadraty. Nakładamy kwadrat na kwadrat i foremką w środku wycinamy serduszko.
Ciasto rozdwoić i jedną cześć wkoło posmarować serkiem Danio lub jaki kto ma i lubi. Nakładamy drugą część sklejamy dociskając palcami. Ciastka nakładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy około 20 min w 180 stopniach.
Upieczone ciasteczka układamy na talerzu. Z wyciętymi serduszkami robimy tak samo rozkładamy jedno smarujemy nakładamy drugie i sklejamy.
Galaretkę rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia wkładamy do lodówki aby galaretka nam się lekko ścięła.
Taką galaretkę wlewamy w wycięte serce i dajemy do całkowitego stężenia.
Gotowe ciastka podajemy na białych talerzykach z czerwonymi dodatkami oraz z lampką czerwonego wina.
Ciasto rozdwoić i jedną cześć wkoło posmarować serkiem Danio lub jaki kto ma i lubi. Nakładamy drugą część sklejamy dociskając palcami. Ciastka nakładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy około 20 min w 180 stopniach.
Upieczone ciasteczka układamy na talerzu. Z wyciętymi serduszkami robimy tak samo rozkładamy jedno smarujemy nakładamy drugie i sklejamy.
Galaretkę rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia wkładamy do lodówki aby galaretka nam się lekko ścięła.
Taką galaretkę wlewamy w wycięte serce i dajemy do całkowitego stężenia.
Gotowe ciastka podajemy na białych talerzykach z czerwonymi dodatkami oraz z lampką czerwonego wina.
gusia1000
BozenaMatuszczyk