Sposób przygotowania:
Walentynkowe ciasteczka pomarańczowe
Czekoladę gorzką łamię na kawałki rozpuszczam w kąpieli wodnej.Pomarańczę szoruję szczoteczką pod bieżącą wodą,ścieram skórkę na tarce jarzynowej o drobnych oczkach z pozostałości wyciskam dobrze sok Mąkę pszenną przesiewam wsypuję proszek do pieczenia wbijam jajko,dodaję margarynę,cukier,skórkę pomarańczową oraz sok i wlewam płynną czekoladę i zagniatam ciasto na stolnicy. Rozwałkowuję na grubość około 4-5 mm i foremką o kształcie serduszka wycinam ciasteczka.Układam na blasze wyłożonej pergaminem,wkładam do nagrzanego do 180*c piekarnika i piekę około 12-15 minut. Ciasteczka wyciągam studzę .Lukier: Białko jajka ubijam na sztywno,wsypuję cukier puder miksuję na gładka masę i dodaję barwnik czerwony-ilość zależy od efektu jaki chcemy uzyskać. Tak przygotowanym lukrem lukrujemy ciasteczka i zostawiamy do momentu aż lukier zastygnie na ciasteczkach.