agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Francuskie zawijaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszne, jeść jeszcze ciepłe

Francuskie zawijaki

Składniki:

Francuskie zawijaki

 

  • ciasto francuskie 0/5 kg
  • czekolada 100 g
  • masło 25 g
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • żółtko 1 szt

Sposób przygotowania:

Francuskie zawijaki
w misce drobno łamiemy czekoladę , dodajemy masło oraz mleko. miskę stawiamy na garnku z mała ilością gotującej się wody. mieszamy do czasu rozpuszczenia się czekolady. ciasto francuskie wysmarować żółtkiem, następnie roztopioną czekoladą. ( ja używam gotowego) zwijamy ciasto w rulon( chwycić oba końce ciasta i skręcać je w przeciwne strony) wierzch ciasta smarujemy żółtkiem. Pieczemy w temp 180 stopni przez 20 minut posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)