akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Francuskie zawijasy z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Intensywnie czekoladowe, francuskie zawijasy z wyczuwalną nutą orzechów. Idealny przepis, gdy nie mamy czasu na przygotowanie czegoś słodkiego. Na pewno się sprawdzi :D Polecam!

Francuskie zawijasy z czekoladą

Składniki:

Francuskie zawijasy z czekoladą

 

  • 375g. ciasta francuskiego
  • 1 mleczna czekolada
  • 2 łyżki mleka
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania
  • 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Francuskie zawijasy z czekoladą
1. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować rozpuszczoną w mleku i przestudzoną czekoladą. Posypać zmielonymi orzechami. Ciasto złożyć wzdłuż krótszego boku. Wykrawać paski o szerokości około 2cm. Każdy skręcić w spirale, a następnie w ślimaczka. Posmarować roztrzepanym jajkiem. . Piec w 200st.C około 20-25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!