Sposób przygotowania:
francuzik z wiśniami
Ciasto rozmrozić i podzielic na połowy(kwadraty), wyłożyc na blache wyłożoną pergaminem , ponakłuwac widelcem i upiec w/g przepisu na opakowaniu. Wisnie wydrylowac ,mąkę ziemniaczaną rozprowadzic w 5 lyzkach soku. 2/3 pozostalego soku zagotować z dodatkiem cynamonu i 4 łyzek cukru. Stale mieszając wlać rozprowadzona w soku mąke. Zagotowac, po czym zdjac z ognia , dodac wydrylowane owoce i wymieszac. Odstawic do wystygniecia. Ciasto wyjąć z piekarnika i zdjąć z blachy, po czym każdy kwadrat przekroic poziomo . Ubić śmietane z dodatkiem pozostalego cukru . Na połówkach rozprowadzic mase owocowa, nastepnie smietane, po czym przykrywac pozostalymi polowkami, Oprószyc cukrem pudrem, ewentualnie udekorowac w/g uznania.