ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Frittata z porem, brokułami i szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybko, zdrowo i smacznie. Może to być pożywne śniadanie, albo kolacja. Można podać danie ciepłe , albo przestudzone. Same zalety.

Frittata z porem, brokułami i szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Frittata z porem, brokułami i szpinakiem

 

  • 5 jajek
  • por z zieloną częścią ok 30 cm
  • 450 g - brokuły mrożone
  • garść mrożonych liści szpinaku

 

  • łyżka zielonej czubricy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Frittata z porem, brokułami i szpinakiem

ETAP 1:

Brokuły ugotować wg przepisu. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojonego w pierścienie pora. Dodać na patelnie brokuły.
Jajka roztrzepać. Dodać szpinak i przyprawy. Wszystko wylać na patelnię, która należy szczelnie przykryć.


Na bardzo małym ogniu smażyć do momentu, aż jajka całkowicie się zetną.


Podawać danie ciepłe, albo schłodzone.


Smacznego.

Frittata z porem , brokułami i szpinakiem
Smazenie pora na patelni , na oleju rzepakowym
Frittata z porem , brokułami i szpinakiem
mrożne liście szpinaku łączymy z roztrzepanymi jajakmi