SUPERPRZEPIS

Frittata z ziemniakami i szparagami

  • 1
  • ewaeu
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Frittata z ziemniakami i szparagami Więcej zdjęć (3)

Można powiedzieć, że to szybkie danie obiadowe. Ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia zostają wykorzystane. Szparagi są doskonały dodatkiem.

Składniki:

Frittata z ziemniakami i szparagami

 

  • 4 ziemniaki ugotowane ( np. poprzedniego dnia )
  • 150 g boczku wędzonego surowego
  • 4 jajka
  • pieprz młotkowany z kolendra
  • sól
  • białe szparagi ( te są bardzo delikatne )
  • pomidorki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Frittata z ziemniakami i szparagami

ETAP 1:

Ugotowane ziemniaki pokroić w talarki. Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek. Dodać ziemniaki i smażyć, aż się zrumienią.

Jajka roztrzepać w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać na patelnię . Na wierzchu ułożyć czyste , osuszone szparagi i pomidorki.

Przykryć patelnię i podgrzewać na wolnym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Posypać koperkiem i natką. Podawać ciepłe. Smacznego.

Frittata z ziemniakami i szparagami
Smażenie na patelni drobno pokrojonego boczku
Frittata z ziemniakami i szparagami
Smażenie boczku z ziemniakami pokrojonymi w talarki

Tagi:

szparagi