Sposób przygotowania:
frutella truskawkowa
jajka ucieramy mikserem az stana sie biale stopniowo dodajac cukier gdy masa bedzie gladka dodajemy make wymieszanaz proszkiem oraz wlewamy olej(lyzka po lyzce)caly czas mieszajac
gdy ciasto jest gotowe wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 20 minut
galaretki zalewamy ok szklanka wrzatku
smietane ubijamy i dolewamy do niej lekko tezejaca galaretke
mieszamy do powstania jednokolorowej masy
oczyszczone truskawki zalewmy odrobina wody i gotujemy z dodatkiem cukru
gdy truskawki puiszcza sok i beda miekkie dodajemy make ziemniaczana rozrobiona z odrobinqa wody zagotowujemy odstawiamy do wystygniecia
gdy nasz kisiel truskawkowy wystygnie roztrzepujemy maslo az stanie sie biale i puszystke i dodajemy powoli po lyzce kisielu
pozniej przekrajamy biszkopt i przekladamy kremami
gdy ciasto jest gotowe wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 20 minut
galaretki zalewamy ok szklanka wrzatku
smietane ubijamy i dolewamy do niej lekko tezejaca galaretke
mieszamy do powstania jednokolorowej masy
oczyszczone truskawki zalewmy odrobina wody i gotujemy z dodatkiem cukru
gdy truskawki puiszcza sok i beda miekkie dodajemy make ziemniaczana rozrobiona z odrobinqa wody zagotowujemy odstawiamy do wystygniecia
gdy nasz kisiel truskawkowy wystygnie roztrzepujemy maslo az stanie sie biale i puszystke i dodajemy powoli po lyzce kisielu
pozniej przekrajamy biszkopt i przekladamy kremami