Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Frytki - cieniutkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

najbardziej lubie takie cieniutkie frytki

Frytki - cieniutkie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Frytki - cieniutkie

 

Sposób przygotowania:

Frytki - cieniutkie
Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie paseczki. W wysokim, a ni bardzo szerokim garnku nagrzewamy olej i na na goracy wrzucamy czesc fytek. Smażymy je na rumiano (ok 10 minut), następnie wyjmujemy i solimy.
Frytki - cieniutkie
do frytek wybieramy duże ziemniaki, dzieki czemu będa ładniejsze frytki
Frytki - cieniutkie
ziemniaki kroimy tuż przed smażeniem by nie szczerniały
Frytki - cieniutkie
frytki smażymy w głebokim tłuszczu do czasu aż nabiorą rumiany kolor

Tagi:

frytki