LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Frytowany baleron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i szybki obiadzik.

Frytowany baleron Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frytowany baleron

 

Sposób przygotowania:

Frytowany baleron
Ziemniaki obieramy, myjemy kroimy w słupki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej z przyprawami. Wrzucamy ziemniaki, smażymy na złoto. Po usmażeniu wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Baleron kroimy w słupki i smażymy na rozgrzanym oleju po ziemniakach, odsączamy z tłuszczu. Całośc wykładamy na talerze, ziemniaki posypujemy solą lub przyprawą do frytek i podajemy z surówką.
Frytowany baleron
Smażenie ziemniaków w głębokim oleju z przyprawami.
Frytowany baleron
Krojenie baleronu w słupki do frytowania.
Frytowany baleron
Smażenie słupków baleronu w głębokim oleju.
Frytowany baleron
Odsączone z tłuszczu frytowane słupki baleronu.