czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niby zwykły makaron, ale jego ciekawy kształt sprawia, że z dodatkiem sosu pomidorowego tworzy ciekawe danie :)

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

Składniki:

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym
Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. 

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso.

Szpinak umyć, paprykę pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na grubym oczku. Warzywa dodać do mięsa. Całość smażyć 10-15 minut. 

Koncentrat pomidorowy rozmieszać z 2 szklankami gorącej wody i wlać do mięsa. Zagotować, doprawić do smaku.

Gotować jeszcze 5 minut. Ugotowany makaron zalać sosem i wymieszać. 

Smacznego :)

Tagi:

danie