Sposób przygotowania:
Fusilli z dynią
Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w równe kostki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy posiekana cebulę i czosnek. Dodajemy kosteczki dyni. Smażymy.
Po kilku minutach lekko podlewamy białym winem. Dusimy. Dodajemy odrobinę bulionu - dalej dusimy. Doprawiamy chilli, imbirem, sola i pieprzem do smaku. Kiedy dynia zmięknie łączymy ją z wcześniej ugotowanym makaronem. Podajemy.
Po kilku minutach lekko podlewamy białym winem. Dusimy. Dodajemy odrobinę bulionu - dalej dusimy. Doprawiamy chilli, imbirem, sola i pieprzem do smaku. Kiedy dynia zmięknie łączymy ją z wcześniej ugotowanym makaronem. Podajemy.