Sposób przygotowania:
Futomaki z koperkiemETAP 1:
 
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, a następnie mieszamy z sosem do ryżu. 
Listek nori rozkładamy na macie bambusowej i rozkładamy ryż, zostawiając wolne brzegi górne i dolne.
Ryż posypujemy sezamem.
ETAP 2:
 
Na ryżu układamy plastry łososia, pokrojoną w paseczki paprykę i koperek (pozbawiony wcześniej grubszych końcówek).
ETAP 3:
 
Tuż nad ryżem smarujemy cienką warstwę wasabi i zawijamy ciasną rolkę.
ETAP 4:
 
Wszystkie przygotowane w ten sposób rolki kroimy ostrym nożem na kawałki. 
Układamy na talerzu i podajemy z sosem sojowym i marynowanym imbirem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
