Sposób przygotowania:
Futomaki z serduszkiem
Ryż dobrze wypłucz, zalej wodą i namocz około 10 min.Dodaj wino i gotuj na małym ogniu do chwili, aż wchłonie wodę i będzie miękki. Wymieszaj dokładnie ocet winny, sos sojowy, cukier brązowy - skrop nim ryż i mieszaj, aż przestygnie.Glony nori upraż przez chwilę na suchej patelni z jednej strony.Z marchewki zetnij pod skosem dwa paski i w środku rowek tak, by po przekrojeniupowsatło serce.Na macie bambusowej ułóż płat glonów, na nim warstwę ryżu, Posmaruj ryż cieniutką warstwą pasty wasabi,ułóż paski łososia i paski ogórka oraz marchewki.Zroluj wałek za pomoca maty. Każdy wałek pokrój ostrym nożem na 4- 5 części.Podawaj z sosami do sushi jakie lubisz.