gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Galareta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galaretę drobiową moja rodzina lubi jako dodatek do chleba.Często ją robię, bo ją bardzo lubimy - polecam

Galareta z kurczaka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Galareta z kurczaka

 

  • 2 porcje rosołowe
  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 4 jajka
  • 1 żelatyna 40 gram
  • 3 kostki rosołowe
  • 1 puszka groszku z marchewką
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Galareta z kurczaka
W garnku zagotowujemy około 3 litry wody. Dodajemy porcję rosołową i ćwiartki z kurczaka. Wrzucamy sól i kostki rosołowe. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przygotowujemy miseczki. Na dno miseczek wsypujemy groszek z marchewką i układamy jajka pokrojone na ćwiartki. Mięso obieramy i również układamy w miseczkach. Rosół przecedzamy przez sitko. Jeszcze raz podgrzewamy, wsypujemy żelatynę i mieszamy (nie gotujemy). Gdy żelatyna się rozpuści, powoli wlewamy do misek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galareta z kurczaka
W miseczkach układamy obrane mięso, jajka i marchewkę z groszkiem.