Galareta z nóżek wieprzowych 6

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

potrawa w szczególności dla mężczyzn

Galareta z nóżek wieprzowych 6 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Galareta z nóżek wieprzowych 6

 

  • 3 sztuki nóżki wieprzowe,
  • 2 łyżki przyprawa curry Prymat,
  • 3 łyżeczki pieprz,
  • 4 sztuki kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe),
  • 250 gram marchewka mrożona w woreczku,
  • 2 puszki groszek konserwowy,
  • 5 sztuk jaja ugotowane,
  • 2 główki czosnek

 

Sposób przygotowania:

Galareta z nóżek wieprzowych 6
Gotujemy golonki i nóżki wieprzowe do miękkości najlepiej aż będzie mięso samo odchodzić od kości, wraz z kostkami rosołowymi. Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je-studzimy. Obieramy krojąc wszystko w kostkę. Wrzucamy mięso pokrojone do garnka.Kości które zostały obgotowujemy w osobnej wodzie ( na dodatkowy wywar). Marchewkę gotujemy osobno, w lekko osolonej wodzie gdy będzie miękka, dodajemy do garnka z galaretą. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i wrzucamy. Czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy. Dodajemy groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami wg uznania kulinarnego. Gotujemy 5-10 minut. Przelewamy do miseczek. Zostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia. Przechowujemy w lodówce.
Galareta z nóżek wieprzowych 6
Gotujemy wszystkie składniki mięso i warzywa do miękkości

Tagi:

przyprawy