Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa z jajkiem
Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści, odstawiamy w chłodne miejsce. Mięso obieramy z udka i kroimy na drobno. Marchewki i seler kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno.
Jajko obieramy ze skorupki i kroimy w plastry, układamy w silikonowych foremkach. Do garnka wkładamy mięso, pokrojone warzywa i natkę, wlewamy półpłynną żelatynę i mieszamy. Przekładamy łyżką do silikonowych foremek.
Galaretkę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny, dekorujemy natką pietruszki.
Jajko obieramy ze skorupki i kroimy w plastry, układamy w silikonowych foremkach. Do garnka wkładamy mięso, pokrojone warzywa i natkę, wlewamy półpłynną żelatynę i mieszamy. Przekładamy łyżką do silikonowych foremek.
Galaretkę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny, dekorujemy natką pietruszki.